2012 har varit ett vandringsrikt år för oss, och med tanke på planeringen med gröna bandet lär det bli lika innehållsrikt i år.

Förra året hann vi med Kristi himmelsfärdsvandring på Nordvärmlandsleden, en tur på Kungsleden (Vakkotavare-Abisko), en tur runt Lapporten med kompisarna Bosse och Fredrik och vi avslutade året med nyårsfirande i Abisko igen, en resa som vi tänkte berätta om här.

Dagen vi kom var det redan mörkt, så vi gjorde inte så mycket. Vi gick i alla fall ut på en liten promenad runt midnatt för att ta bilder på Njullá och Torneträsk i månskenet, och lyckades dessutom springa på fyra älgar.
På nyårsafton började vi efter frukost med att ta linbanan upp på Njullá. Det var nästan vindstilla och uppe på berget var det inte så molnigt heller. Det var mycket fin utsikt över vinterlandskapet runt Abisko. Lapporten är tjusig även på vintern. Det är också väldigt tyst och lugnt om man jämför med sommarfjället. Vi gick en liten tur uppe på fjället, pulsade i snö, fotograferade och tittade på en liten flock med renar som stod och skrapade med klövarna efter föda under snön. Efter promenaden var det dags för lunch uppe på Aurora Sky Station, en god tomatsoppa. Under lunchen skymde det och när vi var klara var det dags att ta linbanan ner igen. Vi gick ner till kanjonen och tittade lite innan vi återvände till fjällstationen, där vi tog en bastu och relaxade lite innan det var dags för nyårssupé.
Vid midnatt serverade personalen på STF bubbel och delade ut rislyktor som tändes och skickades upp i himmeln. De tände också en nyårsbrasa som värmde oss i den kalla natten. Norrskenet lyste tyvärr med sin frånvaro.
Nyårsdagen ägnade vi åt längdskidåkning. Vi hyrde skidor och köpte ett lunchpaket på restaurangen och gav oss av. Det blev en liten tur längs med leden mot Kårsavaggestugan. Vi var också ute vid Abeskojohka och tittade på den istäckta ån.

Nu återstår det bara att se om det blir något norrsken ikväll.

%d bloggare gillar detta: