Om oss

Vi heter Christophe Barbier och Emil Johansson och vi bor i soliga Karlstad. Vi träffades för tjugoett år sedan och har vandrat i de lappländska fjällen och i de värmländska skogarna de senaste åren. Förutom att vandra tycker vi också om att vara ute i skog och mark för att plocka svamp och bär. Vi är också båda ledare på Friskis&Svettis Karlstad. 2013 genomförde vi vårt största äventyr hittills…

vandra med Christophe

Christophe

Christophe är 48 år och kommer från staden Limoges i mellersta Frankrike. Han flyttade till Sverige i mitten av 90-talet och hamnade då i Luleå där han läste till civilingenjör. Via Stockholm där han avlade doktorsexamen hamnade han så småningom i Karlstad där han jobbade som lektor i pappersteknik på universitetet, men behövde nya utmaningar och började med utveckling av förpackningsmaterial på BillerudKorsnäs i Grums. På våra vandringar är det Christophe som tar hand om dokumentationen, det vill säga det är han som fotograferar flertalet av de fina bilderna ni kommer att se här. Sedan 2016 har Christophe också uppgiften att fixa fisken på våra fjällvandringar. Det som Christophe gillar allra bäst med att vandra i de svenska fjällen är den speciella naturen: djuren och blommorna som lever och växer där.

vandra med Emil

Emil

Emil är 42 år och föddes i Kumla utanför Örebro. Efter några års studier i Stockholm flyttade även han till Karlstad. Han jobbar som gymnasielärare i matematik i Karlstad. Redan som 2-åring gjorde han sin första fjällvandring i Grövelsjöfjällen, då på pappas rygg. På våra vandringar är det Emil som ser till att vi har något att äta (om det inte är färsk fisk, se ovan), han torkar och paketerar middagsmaten hemma innan vandringarna. Oftast är det också han som lagar maten ute på fjället. Det som Emil gillar allra bäst med att vandra i de svenska fjällen är de vida vidderna, och den alldeles speciella meditativa sinnesstämning man hamnar i när man befinner sig på vandrande fot.