En del av helgen har gått åt att förbereda mat för att kunna få tillräckligt med energi varje dag. Utöver måltiderna är vi måna om att fika och ta regelbundna raster. Det är då det passar som bäst att äta powerbars, kakor och choklad. Och eftersom vi gillar att fixa våra egna grejer var det ganska naturligt att försöka göra egna bars. Inspirationen kommer från två bra källor. Dels finns ett helt kapitel om egna powerbars i boken ”Torka mat” och dels inspireras vi av Cyberjunkies eget recept på Runekakor. Knäcksmakande powerbars mmmm.

Följande blev klart i helgen:

  • Två satser med knäcksmak och russin / hassenötter
  • Två satser med knäcksmak och kanel
  • En sats med äpplemos, kanel och valnötter
  • Två satser med mango, papaya och ananas som bas

 

Våra powerbars ger ungefär 80 kcal per styck. Mycket energi i en liten volym. Det kommer att hjälpa oss att nå till det kaloriintag som vi siktar på. Detta har inte varit helt lätt att bestämma, och vi har hittills gått ner i vikt en hel del under varje sommarvandring. Det är en sak när det handlar om två veckor, men skulle vi för lite energi i oss kan det finnas en risk att man inte orkar genomföra äventyret.

Hur mycket ska man äta då? Svårt att beräkna exakt, eftersom träningsintensiteten kommer att variera från en dag till den andra, beroende på stigning, etappens längd eller ryggsäckens tyngd. Men vi siktar i alla fall på att få i oss runt 3000 kcal per dag. Kommentera gärna ifall det känns rimligt eller om vi är helt ute och cyklar. Vi har frågat en bekant som har jobbat i försvaret och han har informerat oss om att en soldat i strid med full packning behöver runt 5000 kcal. Dels kommer vi att sikta på en vikt nära 20 kg och dels hoppas vi slippa strida…

%d bloggare gillar detta: