Startpunkt: Hällarna (rastplats i närheten av Hällingsåfallet)
Slutpunkt: Gäddede camping och stugby
Datum: 7 juli
Sträcka: 23 km

 

< Till dag 21
Till dag 23 >

[map style=”width: auto; height:300px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”ROADMAP” gpx=”https://letrek.se/wp-content/uploads/2013-07-07 Hällarna – Gäddede.GPX”]

Morgon dag 22

Morgon vid Hällarna

 

Stängt

Vi stiger upp och gör oss i ordning för den sista dagen på den andra etappen. Känns skönt att se slutet på den här delen som har inneburit mycket vägpromenad. Den trevliga tyska familjen ligger fortfarande och sover när vi ger oss av, så vi skriver hej då i gruset i vägen med hjälp av våra stavar. Första anhalten är byn Häggnäset som ligger nere vid sjön Hetögeln. Gäddede ligger i andra änden av sjön, som vi alltså ska följa hela dagen. Vi har läst att det finns ett gårdscafé i Häggnäset, men när vi kommer dit läser vi att caféet öppnar först klockan 11. Vi måste alltså vänta i över en timme för att få oss en kanelbulle, och väljer därför att gå vidare. Fikat tar vi i stället i vägkanten, där det står en slags sittpall, som kanske har något med älgjakten att göra.

 

Lunchro?

Vi fortsätter att knata på vägen som är en ganska tråkig grusväg genom skogen. Hetögeln ligger bakom träden och kan bara skymtas ibland. Vi kommer fram till en lite större bäck, där vi stannar för att laga lunch. När vi sitter där kommer en farbror och börjar fälla småträd där i vägkanten, med en motorsåg som väsnas och låter. Han kommer närmare och närmare, och till slut måste vi gå över på andra sidan vägen med vårt pick och pack för att han ska kunna fälla de sista träden. Vilken mysig lunch!

 

Gäddede

Vid tvåtiden är vi framme i Gäddede, och börjar leta efter campingplatsen där vårt paket väntar på oss. Campingen ligger i andra änden av byn, vid sjön Kvarnbergsvattnet; samhället ligger precis där denna sjö rinner ut i Hetögeln. På vår väg till campingplatsen går vi förbi centrum, där bland annat ICA ligger. Vi ser att de har öppet till 16, så vi har tid att gå tillbaka senare. När vi kommer fram till campingplatsen blir vi mötta av ägaren Lili-Marie, som genast förstår vilka vi är. Hon vet ju att vi ska komma vandrande idag, för det har vi ju skrivit på vårt paket. Vi hyr en campingstuga för de dagarna vi ska vara här, och sen går Lili-Marie och hämtar vårt paket. Vi passar på att duscha i servicehuset innan vi går tillbaka till centrum för att handla lite godsaker. Kassörskan är mycket trevlig och pratsam, det är inte så mycket folk i kö så det går bra att prata en stund. Naturum ligger också vid centrum, och de har en fjällpark med fjällväxter som vi går runt och tittar i en stund innan vi går tillbaka till campingen.

 

Grillat är godast

På kvällen äter vi hamburgertallrik på campinggrillen som Lili-Marie och hennes man Yngve också driver. Gott med lagad mat och en kall Jämtlandsöl, och vi har ju dessutom trevligt sällskap av Yngve och Lili-Marie som är pratsamma och nyfikna på vår vandring. De har ju erfarenhet av andra Bandare, då både Tanter på tur och flera vita bandare har bott här tidigare. Senare på kvällen börjar vi fixa med bloggen och vi äter ost och kex på rummet. Nu är det slut på etapp 2. Imorgon gör vi ”stan”!

 

%d bloggare gillar detta: